dimarts, 2 de febrer del 2010

Inici d'obres?

Ja fa dies que Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), l’empresa encarregada d’extreure el fangs tòxics de l’embassament de Flix, ha obert al Centre d’Empreses de Flix un procés de selecció de personal de perfil tècnic.
Els “Bans i Comunicats” de Ràdio Flix informa puntualment que es requereixen topògrafs, enginyers tècnics d’obres públiques, aparelladors, encarregats d’obra civil o edificació, diplomats en Empresarials, delineants, analistes de laboratori, capatassos, mecànics i elèctrics.

Avui al Diari de Tarragona es comenta que FCC ha començat a adequar els terrenys per a construir un embarcador al pantà. Aquest embarcador servirà de moll per a les barcasses que portaran les peces necessàries per construir una tanca que aïlli els residus.
La notícia també fa referència a l’endarreriment en l’inici de les obres desde que es va confirma l’existència d’aquests fangs “Més de sis anys després que un informe del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) confirmés la presència d’una muntanya de residus tòxics i radioactius al pantà de Flix, les obres de neteja, definitivament, han començat.”
Es calcula que els treballs previs com són la construcció de l’embarcador, condicionar l’abocador del Racó de la Pubilla, construcció d’una planta de tractament dels llots i d’una planta depuradora d’aigües, duraran 12 mesos, i que tot el procés durarà un quatre anys i donarà feina a unes 200 persones (segons el diari, citant fons de la Generalitat).